ترمز ایمنی (پاراشوت) چیست؟ 

ترمز ایمنی که در اصطلاح پاراشوت نامیده می‌شود، مکانیزمی است که بر روی یوک و دو طرف آن سوار می‌شود، و به وسیله ی دو فکی که دارد می‌تواند کابین را روی ریل ها قفل کند.

عملکرد ترمز ایمنی به گونه ایراست که به محض افزایش بیش از حد سرعت کابین، سیم بکسل گاورنر متوقف می‌گردد. اهرمی که به سیم بکسل متصل است کشیده می‌شود و دو فک (لقمه ی ترمز) را به هم نزدیک می‌کند، در این زمان بر اثر وزن کابین و سطح تماس فک ها با ریل، کابین می ایستد.

 

انواع ترمز ایمنی (پاراشوت) :

_ کابین تا سرعت ۰/۶۳ متر بر ثانیه از ترمز ایمنی لحظه ای بادامکی

_ کابین تا سرعت ۱ متر بر ثانیه از نوع لحظه ای با غلطک درگیر

_ برای سرعت های بیش از ۱ متر بر ثانیه ترمز از نوع تدریجی

(که در نوع قدیمی از نوع گوه ای در انواع جدیدتر از نوع ترمز های دیسکی یا فنرهای فشرده لاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

انتخاب سیستم ترمز ایمنی تابع لختی سیستم است که این لختی نیز تابع بار و سرعت آسانسور می‌باشد.

در شرایطی که کابین با بار نامی در حرکت است و سرعت آن به بیش از سرعت نامی می‌رسد، گاورنر در سرعت تنظیمی خود ترمز ایمنی درآ درگیر می‌کند و انگاه پاراشوت روی ریلها قفل شده، اثرات طول ترمز روی ریلها منعکس می‌گردد. مقدار طول ترمز بر حسب نوع مکانیزم ترمز اضطراری و سرعت آن متفاوت است.

 

در آسانسورهای که زیر چاه آن در دسترس بوده و یا کف چاهک آن مقدار مقاومت مناسب ندارد و به صورت معلق هستند باید برای وزنه های تعادل نیز یک سیستم ترمز ایمنی مستقلی مورد استفاده قرار گیرد. گاورنر آن برای فعال کردن ترمز ایمنی در سرعت بیش از ۱۰ درصد از سرعت فعال سازی ترمز ایمنی کابین تنطیم شده، فعال می‌گردد.

 

ایراد ترمز اضطراری :

حساسیت فوق العاده آن است که گاه اشتباهه فعال گشته، باعث وراد شدن شوک به مسافرین داخل کابین می‌گردد.

عوامل متعددی باعث فعال شدن بی موقع ترمز اضطراری هستند، از جمله خوردگی و لقی فک های ترمز، که ممکن است دندانه های مکانیزم ترمز را به ریلها نزدیک کند و کوچکترین تماس منجر به فعال شدن سیستم شود. طبق استاندارد فاصله مجاز فک های پاراشوت از روی سطح ریل ۱/۵میلیمتر و در مجموع نباید بیش از ۳/۵میلیمتر در دو طرف ریل باشد.

خراشیدگی ریل ها در اثر عمل های قبلی پاراشوت و همین طور نصب بدون دقت ریل ها یا از یک تیپ نبودن آنها می‌تواند عامل فعال شدن پاراشوت گردند.

پس از فعال شدن ترمز اضطراری (پاراشوت)، برای راه اندازی مجدد کابین، ممکن است ساعت ها وقت لازم باشد.

ترمز ایمنی معمولا زیر شاسی کابین نصب می‌گردد ولی گاهی اوقات در بالا و حتی در میانه آن نیز قرار میگرد.

اهمیت محل نصب پاراشوت در روی کابین به اندازه ای که باید ایمن و محکم نصب شده باشد، نیست. از نظر استاندارد ها تمام انواع ترمز ایمنی باید در نهایت به صورت مکانیکی عمل کنند و به عملکرد مدار های الکتریکی نباید متکی باشند.

 

مهر ۵, ۱۴۰۰

ارسال دیدگاه